Super colina cu metionina si vitamina B12 - super colina, colina, metionina, memoria, vitamina b12, reduce colesterol, oboseala , tratament ficat, bila

Categorii

autoritatea nationala pentru protectia consumatorului

 

Super colina cu metionina si vitamina B12
Pret RON: 70,00 RON

EURO: 15.05 EURO / USD: 17.69 USD / CAD: 22.59 CAD
(Preturle in EURO si USD sunt calculate cu o zi inainte fata de ziua actuala)
 
 

 

Super COLINA

Asociatie sinergica cu

METIONINA si VITAMINA B12

90 capsule

Un Nutrient Esential pentru Metabolizarea Grasimilor

 Produs notificat de  Serviciul National pentru Plante Medicinale, 

Aromatice si Produse ale Stupului Certificat de Notificare Nr. 7211/18.12.2013

 

STEATOZA HEPATICA (Ficat gras), FICAT DETERIORAT DE ALCOOLISM, SANGE “GROS”, FUNCTIA NERVOASA

In urma constatarii unei deficiente nutritive la nivel mondial (Referina 1), in anul 2000, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat COLINA un nutrient esential pentru sanatatea umana.

Un membru al familiei de Vitamine B, COLINA este deci un nutrient esential pentru buna functionarea organismului, ceea ce inseamna ca trebuie obtinut din alimente sau din suplimente.

Printre altele, COLINA poate imbunatati memoria si poate reduce colesterolul. Colina este uneori administrata si de atleti pentru a imbunatati viteza si pentru a reduce efectele oboselii. Dar cea mai importanta actiune a Colinei este la nivel de ficat.

METIONINA este un aminoacid cu actiune sinergica atunci cand este asociata la COLINA. Similar este si VITAMINA B12.

COLINA ajuta la mentinerea integritatii structurale a celulelor in timp ce METIONINA are efect antioxidant, prevenind oxidarea grasimilor in special in ficat. VITAMINA B12 contribuie la formarea de celule rosii si ajuta la mentinerea fluiditatii sangelui..

Impreuna, COLINA si METIONINA actioneaza pentru reducerea acumularii de grasimi in ficat, acumulare care conduce la steatoza hepatica.

Totodata, COLINA si METIONINA reprezinta factori lipotropici care ajuta ficatul sa proceseze grasimile, dandu-i astfel posibilitatea eliminarii excesului de grasimi.

Desi ficatul gras este prezent la toate persoanele supra-ponderale, ficatul gras poate fi intalnit la toate persoanele cu o dienta necorespunzatoare prin consumul de carbohidrati, dulciuri si grasimi si prea putine alimente continand factori lipotropici (Colina si Metionina)

Inca din 1984, cercetatorii au demonstrat ca se poate induce cancer la ficat chiar si doar printr-o dieta deficienta in Colina si Metionina  (Referinta 2). Mai mult, inca din 1949, cercetatorii Britanici condusi de Dr. Best au demonstrat  ca deteriorarea ficatului in urma consumului de alcool sau zahar poate fi prevenita prin administrarea de Colina.(Referinta 3)

Tipuri Colina  si functiile ei.

1.        Ficat gras:

Cea mai utilizata forma de Colina gasita in suplimentele alimentare este Bitartratul de colina.  Aceasta isi indeplineste functia hepato protectoare.

2.        Integritatea membranei celulare si Comunicarea celulara

Colina este de asmenea necesara organismului pentru a produce ACETIL-COLINA si FOSFATIDIL-COLINA care sunt componente structurale ale membranei celulare.COLINA trebuie de asemnea sa contina fosfolipide care sunt precursoare ale moleculelor mesager intramolecular. Pentru aceste functii este necesara o forma de COLINA derivata din fosfatidil-colina.

3.        Transmisia impulsurilor nervoase

COLINA este un precursor al Acetil-colinei, un neurotransmitator important implicat in controlul muschilor, memorie si  multe alte functii.

O sursa majora de grupuri metilice.

Colina poate fi oxidata in organism formand un metabolit numit “betaina”. Betaina este o sursa majora de gupuri metilice (CH3) necesare reactiilor de metilare. Prin metilare, homocisteina din sange un agent de ingrosare a sangelui, este convertita in metionina. Valori mari ale Homocisteinei sunt asociate cu un risc mare de boala cardio-vasculara (Referinta 4)

Provita Nutrition ofera produsul KONIG Super COLINA care asociaza sinergic COLINA cu METIONINA si VITAMINA B12 (naturala). In plus cele 300 mg de colina din compozitia unei capsule sunt derivate atat din Bitartrat de colina cat si din Fosfatidil-colina

COMPOZITIE:

Colina (bitartrat de colina)....................150 mg

Colina (fosfatidil-colina).......................150 mg

L-Metionina.......................................100 mg

Vitamina B12 (metilcobalamina)..........25 mcg

ADMINISTRARE:

1 capsula de 3 ori pe zi

 

BIBLIOGRAFIE

1. Zeisel SH. Choline: an essential nutrient for humans. Nutrition 2000;16(7-8):669-671

2. Amiya K. Ghoshal and  Emmanuel Farber: The induction of liver cancer by dietary deficiency of choline and methionine without added carcinogens; Carcinogenesis, Volume 5,  Issue 10, 1984 Pp.  1367-1370

3. C. H. BEST et al, LIVER DAMAGE PRODUCED BY FEEDING ALCOHOL OR SUGAR AND ITS PREVENTION BY CHOLINE, British Medical Journal, 1002 NOVEMBER 5 1949, P. 4635

4. Gerhard GT, Duell PB. Homocysteine and atherosclerosis. Curr Opin Lipidol 1999;10(5):417-428

 

Pret RON: 70,00 RON

EURO: 15.05 EURO / USD: 17.69 USD
(Preturle in EURO si USD sunt calculate cu o zi inainte fata de ziua actuala)

Cant.: + -

Comentarii (1)

Velanatur

Velanatur magazin online produse naturiste, medicamente naturiste, remedii natursite, distribuitor pentru Romania al produselor Provita Nutrition, Organika Health Products, Natures Harmony, New Roots Herbal si alti producatori medicamente si remedii naturiste

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.
Velanatur si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.
Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comadate. Produsele descrise pe acest site se elibereaza fara reteta.
Viziteaza magazinul Velanatur.ro pe ShopMania
Website Ranking Director WEB Mocka